Pravila o kolačićima

Ovim Pravilima o kolačićima želimo da vam obezbedimo sve potrebne informacije o kolačićima koje koristimo na našem veb-sajtu. Ova Pravila o kolačićima sadrže opšte informacije o kolačićima, korisničkim (vašim) izborima, specifične informacije o kolačićima koje koristimo ili kolačićima koje korisite treće strane od poverenja, uz naš pristanak.

Ova Pravila o kolačićima su deo naše Politike privatnosti,  koja reguliše vaše korišćenje https://publishing.reemina.com/product/iza-samo-i-jednorog  i bilo koje druge veb-sajtovee i/ili URL adrese, koje mogu zameniti postojeće URL adrese ili stranice koje Reemina Limited (u daljem tekstu “Reemina”) može da doda na spisak veb-sajtova, objavljenih od strane Reemine, zajedno sa linkom do ovih Pravila o kolačićima (dalje u tekstu “veb-sajt”, odnosno “veb-sajtovi”).

1 ŠTA SU KOLAČIĆI?

Kolačići su tekstualne datoteke, koji sadrže male količine informacija koje se učitavaju na uređaj pri poseti određenog veb-sajta. Kolačići se potom šalju nazad do izvornih internet domena prilikom kasnijih poseta tom domenu. Kolačići su korisni, jer omogućavaju veb-sajtu da prepozna uređaj korisnika. Kolačići se koriste za praćenje vašeg kretanja unutar veb-sajta, oni vam pomažu da nastavite tamo gde ste stali, prepoznaju vašu registrovanu prijavu, podešavanja i ostala prilagođavanja. Veb-sajt sačuva odgovarajuću datoteku (sa istim identifikatorom) u onoj koja je postavljena u vašem pretraživaču, i u ovoj datoteci može da prati i čuva informacije o vašem kretanju unutar veb-sajta i sve informacije koje ste dobrovoljno dali kada ste posetili veb-sajt.

2 KOJE KOLAČIĆE KORISTIMO?

Reemina može da koristi sledeće vrste kolačića na veb-sajtu:

  • Privremene kolačiće (session cookies): To su privremeni kolačići koji se čuvaju u datoteci kolačića korisnikovog pretraživača do kraja njegove posete veb-sajtu (za vreme trajanja sesije i brišu se kada sesija istekne). Privremeni kolačići su obavezni za pravilno funkcionisanje veb-sajta, odnosno određenih funkcionalnosti veb-sajta.

  • Trajni kolačići (persistent cookies): Trajni kolačići ostaju u datoteci kolačića korisnikovog pretraživača duži vremenski period, što zavisi od izbora koji korisnik napravi u podešavanjima svog internet pretraživača. Trajni kolačići omogućavaju da se informacije prenose na veb server svaki put kada korisnik poseti veb-sajt. Reemina može da koristi trajne kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva (npr. za čuvanje podešavanja jezika i slično).

  • Sopstveni kolačići: Sopstveni kolačići su kolačići koji potiču sa našeg veb-sajta i mogu da budu privremeni ili trajni.

  • Kolačići trećih strana: Kolačići trećih strana su kolačići koji potiču sa partnerskih veb-sajtova. Reemina može u svrhe oglašavanja i optimizacije marketinške komunikacije kao oglašivače koristiti treća lica, kao što su npr. Facebook i Google. Takva treća lica kao oglašivači koriste kolačiće za merenje efikasnosti oglasa, za prilagođavanje sadržaja oglasa i za analitiku.

Kada je za postavljanje kolačića potrebna saglasnost korisnika, Reemina dobija saglasnost korisnika pre nego što ih postavi na korisnikov uređaj. 

Ako korisnik želi da učita ili dozvoli korišćenje svih kolačića, to može učiniti sa klikom na „PRIHVATI SVE“. Ukoliko korisnik tu mogućnost ne odabere, klikom na „SAZNAJTE VIŠE I PRILAGODITE“ podešava dozvole u vezi sa postavljanjem željenih vrsta kolačića. U podešavanjima kolačića korisnik može da izabere opcije u vezi sa postavljanjem svih vrsta kolačića, osim onih apsolutno neophodnih, koji su već označeni, jer omogućavaju potpuno funkcionisanje veb-sajta.

Ovaj veb-sajt koristi kolačiće na način da korisnik može sam da upravlja svojim podešavanjima, koristeći sledeće grupe kolačića u zavisnosti od njihove namene:

  • Strogo neophodni kolačići: Ovi kolačići ili drugi identifikatori koriste se za aktivnosti koje su apsolutno neophodne za potpuno delovanje ili obezbeđivanje veb-sajta.

  • Osnovne interakcije i funkcionalnosti: Ovi kolačići ili drugi identifikatori omogućavaju osnovne interakcije i funkcionalnosti, koje vam omogućavaju pristupanje odabranim funkcijama i olakšavaju komunikaciju sa nama.

  • Poboljšanje iskustva: Ovi kolačići ili drugi identifikatori pomažu nam da obezbedimo personalizovano korisničko iskustvo sa poboljšanjem mogućnosti za upravljanje vašim preferencijama i omogućavanjem interakcija sa spoljnim mrežama i platformama.

  • Merenja: Ovi kolačići ili drugi identifikatori omogućavaju nam merenje saobraćaja i analiziranje vašeg ponašanja u svrhu poboljšanja naših usluga.

  • Ciljanje i oglašavanje: Ovi kolačići i drugi identifikatori omogućavaju nam da vam isporučimo personalizovani marketinški sadržaj na osnovu vašeg ponašanja i da upravljamo, prikazujemo i pratimo oglase..

4 UPRAVLJANJE KOLAČIĆIMA

Korisniku veb-sajta je omogućeno da prihvati ili odbije kolačiće. Bez obzira na navedeno, treba napomenuti da većina pretraživača automatski prihvata kolačiće, što svaki korisnik može da kontroliše u podešavanjima svog internet pretraživača. Molimo vas, uzmite na znanje da uklanjanje ili blokiranje kolačića može uticati na vaše korisničko iskustvo, što znači da ćete možda morati ručno da promenite neka podešavanja svakog puta kada posetite naš veb-sajt, a neke funkcije možda neće raditi ili biti dostupne.

Ukoliko ne želite da se vaši podaci koriste u usluzi Google Analytics, možete da koristite dodatak pretraživača za onemogućavanje usluge Google Analytics za JavaScript u usluzi Google Analytics. 

U slučaju da ste prethodno već prihvatili kolačiće, a kasnije ste se predomislili i isključili pojedinačne kolačiće u svom internet pretraživaču, Reemina će smatrati vašu posetu veb-sajtu kao prvu posetu, što znači da ćete u tom slučaju ponovno dobiti obaveštenje o kolačićima.

5 PROMENE PRAVILA O KOLAČIĆIMA

Reemina zadržava pravo da Pravila o kolačićima povremeno prilagodi stvarnim okolnostimaa i zakonodavstvu sa područja zaštite ličnih podataka. Zato vas molimo da pre svakog korišćenja veb-sajta proverite aktuelnu verziju, kako biste se upoznali sa mogućim promenama i dopunama. Takođe ćemo vas o mogućim promenama, koje suštinski utiču na obradu vaših ličnih podataka, prethodno obavestiti na odgovarajući način (npr. obaveštenjem na našem veb-sajtu, elektronskom poštom). Ako se sa promenjenim Pravilima o kolačićima ne slažete, uzdržite se od korišćenja našeg veb-sajta. Datum poslednjeg ažuriranja Pravila o kolačićima zapisan je u dokumentu ispod.

6 DODATNE INFORMACIJE O KOLAČIĆIMA

Ako su vam potrebne bilo kakve dodatne informacije o kolačićima, savetujemo vam da posetite portal Evropskog udruženja za interaktivno digitalno oglašavanje (EDAA), kome se može pristupiti putem  ovog linka: https://www.youronlinechoices.com/sl/.

7 KONTAKT

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa našim Pravilima o kolačićima, pišite nam na info@reemina.com.

REEMINA LIMITED, POSLEDNJE AŽURIRANJE: JUL 2022

Background leaf 1
Logo
Our purpose
Organizations address the real needs of time and space with their purpose and culture.
Reemina Limited, Klimataria 11, 4607 Pissouri, Cyprus
© 2024 Reemina Limited. Sva prava pridržana.
© 2024 Reemina Limited. Sva prava pridržana.
Reemina Limited, Klimataria 11, 4607 Pissouri, Cyprus
© 2024 Reemina Limited. Sva prava pridržana.
Reemina Limited, Klimataria 11, 4607 Pissouri, Cyprus